Taybær – Sådan dyrker du dem

Taybær, taibær, thaibær, tayberry er det et overset bær i Danmark, som fortjener at blive set, smagt og nydt. 

Taybær ligner brombær i væksten og skal bindes op og behandles ligedan, bærrene ligner kæmpe hindbær og smagen er syrlig sødt som skovhindbær. Hvad er der ikke at elske ved taybær?

Hvad er taybær for en størrelse?

taybær nyplanet

Taybær er en krydsning mellem hindbær, loganbær og brombær. Bærret som ligner et kæmpe hindbær, kan blive op til 4cm langt og nuancere mellem dyb rød og orange. Smagen minder lidt om de vilde hindbær man finder i skoven og modner over en lang periode, lige som brombær.

Lige som med brombær fylder de gode i landskabet og har brug for noget at vokse op ad. Da de er selvbestøvende og højt ydende er det nok med en plante. De bedste forhold du kan give dem er en god jord, fyldt med næring og så er det vigtigt, at jorden ikke udtørre. De kan gro i halvskygge og fuld sol, den eneste forskel, kan være at dem i fuld sol modner tidligere.

Min bærhave

sådan ser ribs ud i maj

Mums, nu er der snart ribs.

Det startede med et overgroet hindbærbed og en kæmpe rød ribsbusk. Siden da har den haft vokse værk og er blevet udvidet med gulehindbær, røde og grønne stikkelsbær, solbær, blåbær, hvide ribs, tornfri brombær, tyttebær og den nye pige i klassen taybær.

Det er måske ikke svært at fornemme at jeg er svært tilfreds med at udvide ikke kun bærhaven, men også køkkenhaven med særlige sorter, som man ikke ser i supermarkederne. Mange af de anderledes sorter som bla. hvide ribs og taybær smager helt vidunderligt og er ikke til at undværer.

Jeg er altid frisk på at prøve nye sorter og slår til, når jeg falder over et bær jeg ikke har i haven.

efterårs hindbær

Har du et bær du er vildt med, som du syntes jeg mangler i min bær haven ?

Lignende Indlæg

2 Comments

 • Reply
  Susanne Schousen
  15. august 2022 at 22:39

  Hejsa
  Er der torne på Taybær busken?
  Jeg købte en for nogle år siden med bær
  på, men det var så sidste gang!
  Den vokser helt vildt, men ingen antag til blomster ell lign.
  Skal man klippe den ned om efteråret, gøde den eller andet😊
  Vh
  Susanne

  • Reply
   Christine
   5. oktober 2022 at 8:43

   Hej Susanne, Der er torne på Taybær busken, væksten minder meget om brombær. Jeg plejer at klippe den ned her i efteråret (nogle gange når jeg det først i foråret, men det lader ikke til at gøre den store forskel), samtidigt med at jeg klipper mine brombær ned. Jeg giver alle mine bærbuske et lag kompost når jeg klipper dem ned.

  Leave a Reply