Genbrug hyacintløg og fremdrevne blomsterløg

genbrug hyacintløg

Man nemt genbrug hyacintløg og andre fremdrevne løg og få mange års glæde af de skønne forårsblomster i haven.

hyacinterI de mørke vinter måneder elsker jeg at have blomsterløg og særligt hyacinter stående over alt, hvor der er plads. De minder mig om forår og gør de mange timer indendørs ”nemmere”.

Men når de er afblomstret er de ikke længere smukke, at have stående i stuen. Mine grønne fingre og bankende havehjerte nænner ikke at smide dem ud. Så ideen med at genbruge blomsterløgene i have, er oplagt.

 

 

Hvad gør man når de er afblomstret?

afblomstrede hyacintløg - klar til genbrug hycaintløg

Man kan selvfølgelig smide dem på komposten eller i skraldespanden, men det skær i mit have hjerte at smide de fine løg ud.
Ja hyacintløg er billige, men det er da en skam at løget skal gå til spilde, efter kun en blomstring.

Når løget har blomstret og bladene er kommer frem, bruger løget fotosyntesen til at danne ny energi, som den kan lagre i løget og bruger til næste år. Det er derfor vigtigt ikke kan klippe bladene af løget før de selv er sunket helt sammen. Blomster stænglen derimod, kan man med fordel klippe af tæt på løget.

Når man køber kunstigt fremdrevne løg eller planter, køber man et stresset løg/plante, dette viser sig typisk ikke under den første blomstring, men året efter må man forvente at løget ikke skyder kæmpe blomster frem, som da de stod i stuen og pyntede. Dette har også sine fordele, da en mindre blomst lettere kan klare de til tider stride vinde, der ofte følger med foråret.

Opbevaring af løget

De færreste har lyst til at fylde en vindueskarm med afblomstrede høje ranglede løg og det er der heller ikke nogen grund til. Hvis det ikke er livsnødvendigt for dig, at løget sætter blomst til næste år, kan du med fordel sætte de afblomstrede løg i drivhuset eller et frostfri køligt sted, hvor de kan ”passe” sig selv, til engang i foråret, når frosten har sluppet sit tag og de kan komme i jorden.

 

Har du ikke plads til at genbruge hyacint- og blomsterløg?

Kniber det med at finde en kølig plads til at opbevare løget? eller har du ikke selv en have du kan lægge ”genbrugs” løget i? Så kan det være at din familie, venner eller kollegaer ville sætte pris på dem.

Husk på at de har mange gode år i sig endnu.

 

Lignende Indlæg

No Comments

Leave a Reply