En dag hos pometet


Vi har længe talt om at vi gerne vil brygge cider, det første æbletræ er indkøbt og nu er vi igang med at suge så meget viden til os som muligt. Derfor var vi heller ikke i tvivl om at åbent hus hos pometet var en oplagt mulighed for at lære mere, samtidigt med nyde en dag “uden” arbejde . Heldigvis var vejret med os.

Engang om året holder Københavns universitet Pometet åbent hus, hvor man kan komme og se, smage og lære nyt bla. på rundvisninger , foredrag og værksteder.

 


Vi havde lagt en slagplan inden vi tog afsted, så vi vidste hvad vi ville, men da vi nærmede os kunne vi se at MANGE andre, havde fået samme ide. Man kan fornemme de lange rækker af biler, på billedet over.

Derfor skred vores slagplan en smule og det hele blev lidt mere presset end forventet. Men vi nåede at smage på bla. Cider, mjød og most og vi fik da også købt tre lækre moster fra kysøko.


En af de ting vi var helt sikkere på at vi ville nå, var en rundvisning i plantagen om æblegener og historien om danske æbler. Her fik vi lov at smage på de æbler der blev fortalt om og lærte lidt mere omkring nye og gamle danske æble sorter.


Vi nåede også en lille “alene” tur rundt på plantagen her er lidt billeder af de skønne frugter og smukke træer. 

  Jeg kan helt klart anbefale at man kigger forbi når de holder åbent hus.

Lignende Indlæg

No Comments

Leave a Reply