En dag i æblet tegn

aeble mix

Lørdag blev til den helt store æble dag, hos Davids mor, der helt tilfældigvis bor i Æblets Kvarter.

Sidste år på en efterårstur med hundene, opdagede vi en masse æble træer og plukkede da også dengang en masse æbler, så da vi i år skulle i gang med at lave cider, uden selv at have nogle æbletræer, var det oplagt at gå en eftermiddagstur i det smukke efterår og plukke en masse æbler.

aebler3Og æbler fandt vi i massevis, men som altid på store æbletræer, så sidder de største og bedste æbler altid helt oppe i toppen. Heldigvis for os, havde vi en ekspert træklatre med os, som kravlede op og sørgede for at vi fik de bedste æbler eller i hvert fald dem, der ramte posen. ;D

aebler4Her er han i toppen af træet.

Efter at have plukket ca. 50kg. æbler gik turen hjem i varmen, hvor der blev stille op til det helt store mosteri. På bedstevis, når man starter en cider produktion op og tænker at man godt kan vente med at købe en kværn. Det kan lade sig gør, men det tager EVIGHEDER at rive 50kg æbler i hånden.

aebler2Først skulle æblerne vaskes og det blev de i hold, i spande med rent vand, inden at de blev revet/hakket/blendet og til sidst presset til most

aebler5Her kan man se vores hyggelige hjemme mosteri, fyldt med flittige hænder og godt humør (og alvorlige ansigte, der ser til at den første most bliver presset).

Selv om at det var et være svineri og hård arbejde at rive alle æblerne i hånden inden de blev presset, var det en super hyggelig dag og mon ikke at det bliver gentaget til næste år, hvis vel og mærket at de ca. 25L most vi lavede bliver til en god cider.

 

Lignende Indlæg

No Comments

Leave a Reply