Når vindueskarmen er lille, ambitionerne STORE og koldbænken/drivhuset ikke er på plads, så må man ty til forspiring på altan.
Jeg er så heldig, at vores lejlighed på Nørrebro, har en lukket altan som kan fungere som koldbænk/drivhus, til at forspirer alle de skønne grønsager og blomster, jeg har planer om at vi skal dyrke i haven.
Den eneste ulempe er at de skal transporteres, den lange vej til sommerhuset, så det er vigtigt, at de ikke når at blive for store, inden de bliver flyttet.
De sidste par år har jeg dyrket tomater, agurk, peberfrugt og chili, som alle skulle forspires i vindueskarmen, hvor temperaturen altid er høj og stabil.
På altanen kan temperaturen varierer en hel del og det er derfor ikke optimalt for de varme krævende planter
Men forholdene har ændret sig og i år har jeg endelig, masser af udendørs plads, til at dyrke grønsager
så der er allerede fuldgang i forspiringen
De fleste af de blomster og grønsager som jeg har planlagt at dyrke, tåler at blive forspiret på den lukkede altan, der næsten fungere som et drivhus
Hvilket er optimalt, når vindueskarmen er lille og ambitionerne STORE.
bla. er
Salat i mange variationer
Kål i alverdens udformninger, som broccoli, blomkål, rosenkål, palmekål osv.
Squash med striber, en der klatre og de klassiske grønne
Løg i alle farver, former og typer
Tomater der kan lide at bo udendørs
Agurk der også skulle være tilpasset livet i det fri
Majs
Aubergine så vi kan grine
og meget meget mere 😉
i fuldgang med at vokse sig store og stærke.
Alle spirer, får lov til at nyde tilværelsen på altanen, til at de er store nok, til at slå sig løs i ny anlagte højbede.
Nogle har allerede taget springet og hygger sig gevaldigt i høj bedene, kun beskyttet at fiberdug.
No Comments