Nu er det ved at være tid til at forspire kartofler.
Jeg er allerede gået i gang med at forspire, de to sorter jeg har valgt at dyrke i år.
Egentligt havde jeg planlagt at jeg ville dyrke en masse forskellige sorter i år, men der er ikke plads til det endnu, så jeg har slået koldt vand i blodet og holdt mig til 2 kartoffel sorter i år, så må jeg tage revanche næste år.
De to sorter jeg har valgt er
Hamlet – En meget tidlig sort og Ditta – En middel tidlig sort
Begge er meget velsmagende kartofler og så er de, nemme at dyrke.
Tomme æggebakker er perfekte til at forspire kartofler i, så hvis du har nogle liggende så tag dem endelig i brug
Og skal du ikke bruge dem mere, efterfølgende er de også super smarte til at forspire i. Så smid endelig ikke tomme æggebakker ud.
Inden de kommer i jorden, skal de have et lille forspring, i vindueskarmen.
Så de kan få små fine spirer og meget gerne blive grønne (Så er de nemlig mere hårdføre)
De første kartofler kommer i jorden i midten af marts og der efter med ca. en uges mellemrum
Jeg har ikke, nået at forberede så meget plads til kartoflerne.
Og jeg har ”tilfældigvis” 6-8 specielle kartoffelspande stående, så de bliver taget i brug.
Ideen med PotatoPot er super smart, fordi du kan løfte en inder spand ud og tage de færdige kartofler, uden at grave hele planten op.
De sidste par år jeg har jeg, desværre ikke haft det store held, med at dyrke kartoflerne i disse spande.
Men i år vil jeg forsøge mig med et lille eksperiment
Det skal jeg nok fortælle mere om 😀
Først skal de have lidt tid i vindueskarmen, hvor de kan hygge sig til midt i marts, hvor de første kommer i jorden
No Comments