Hjemmelavet genbrugs potter til forspiring

genbrugs potter til at spire frø i

Vil du også lave dine egne gratis potter til at så og forspire i? Så læs med og bliv inspireret til, hvordan du nemt kan spare på både penge pungen og miljøet.

Jeg har det enormt dårligt med alt det skrald vi producere og den belastning det har på miljøet. Derfor forsøger jeg så vidt muligt at genbruge eller kompostere mange af de ting, som ellers ville have røget i skraldespanden. Du kan gøre det samme og samtidigt spare penge på potter og jord.

Det kan du genbruge til at forspire i

Mine planer for køkkenhaven og haven generelt er meget store i år, så hurtigt kunne jeg regne mig frem til at jeg ville komme til at mangle potter til at forspire i. Selvfølgelig kunne jeg investere i en masse nye potter og minidrivhuse (det er der ikke noget i vejen med), men faktisk smider vi en hulens masse ”affald” ud, som kan genbruges til at forspire i.

Køkken- og toiletruller

Jeg har i et par år klippet tomme køkken- og toiletruller i små stykker, så de kunne komme på komposten.
Men de er faktisk også gode til at bruge som genbrugs potter.
Derfor begyndte jeg at gemme køkken- og toiletruller, da de er perfekt til at forspire bla. Latyrus, Hestebønner, Bønner, Ærter osv. i. De bryder sig nemlig ikke om at blive forstyrret, når de først er kommet i gang og så skal gerne have god plads til at rødderne kan vokse.

Genbrugs potter af toiletruller

Sådan genbruger du rullerne som potter.

De fleste ruller er lavet af pap og holder ikke formen når de er våde og fyldt med jord. Derfor har jeg også gemt plastik bøtter og skåle som salat ofte bliver pakket i. De er perfekt til at holde dem sammen og samtidigt fungere som en underskål.

Når du har samlet nok sammen til at fylde en beholder helt tæt pakket med ruller, skal der fyldes jord i og så er det bare at komme i gang med at forspire.

Når planterne er klar til at komme i jorden, kan toiletrullet og det hele komme direkte i jorden.

 

Æggebakker

Lige som med toiletrullerne har jeg også klippet æggebakkerne i små stykker og komposteret dem. Men æggebakker er ikke kun gode til at holde på æg. De er også perfekt til at forspire kartofler i og så er de ideelle til at så i.
Nogle æg kommer i plastikbakker (typisk skrabeæg) og de er gode til at forspire kartofler i, men ellers ville jeg holde mig fra dem.

genbrugs potter

Sådan genbruger du æggebakker

Hvis man klipper æggebakken over på midten kan både de små rum og låget bruges til at forspire i.

Fyld lidt jord og frø i hvert rum og stil æggebakken på en underskål.

Når planterne er store nok til at blive pottet om eller plantet ud, kan man skille de små rum ad med en saks og komme det hele i en nyt potte.

Æggeskaller

Man kan også forspire i de tomme æggeskaller og lige som med toiletrullerne og æggebakken, kan det hele komme direkte i jorden. Ved at bruge æggeskaller kan du faktisk bruge æggebakken til at forspire i mere end en gang.

Avis potter

Også de gamle aviser kan genbruges til at lave potter. For at det skal lykkes kan du investere i en potmaker som du bla. kan købe her på Fuglebjerggaards hjemmeside

Kødbakker og tom emballage

Kun fantasien sætter grænser for, hvad der kan genbruges til at forspire i.
Tomme kødbakker kan vaskes og genbruges enten som underskål eller til at så direkte i.

Gamle sko, potter, pander og service

Inden du smider kaffekoppen med skår i ud, så overvej om den ikke ville være en fin lille potte til krydderurter i køkkenet.

Så næste gang du smider noget ud, så husk på at det muligvis kan genbruges i haven.

Lignende Indlæg

No Comments

Leave a Reply