Det kan du så i køkkenhaven i juli

Er du kommet for sent i gang med køkkenhaven, eller har du måske nogle tommer huller?

Så fortvivl ej, det er nemlig ikke for sent at så, i køkkenhaven i juli

Det er klar at udvalget af grønsager og blomster du kan så er mindre og de bliver måske ikke kæmpe store, men de kan stadig give et fint udbytte 😀

Det kan du så i køkkenhaven i juli

Inden du går i gang med at så hele køkkenhaven til så, husk på at det er vigtigt, at have et sædskifte i køkkenhaven, så sygdomme ikke ophober sig i jorden.

køkkenhaven i juli

Salat

Salat – Jeg forspire løbende salat, så nå jeg høster noget kan jeg sætte nyt salat, på den måde har man frisk sprød salat i en lang periode. Det eneste du skal være opmærksom på med salat på denne tid af året er, at det nemt går i blomst grundet varmen.

 

Spinat – Særlig new zealandsk spinat (som faktisk ikke rigtigt er spinat) er perfekt, at så nu, da det tåler varmen bedre en alm. spinat og stadig smager herligt

 

Bønner – Bønner er varme krævende planter, de vil simpelthen ikke spire i en kold og fugtig jord. Der findes et hav af forskellige bønne sorter, både nogle meget dekorative som borlotto og bauhilde, de klassiske harticot verts osv. Jeg har nogle gange haft problemer med at bønnerne rådner inden at de når at spire, derfor har jeg lavet en lille guide til, hvordan du lykkes med bønner, som du kan læse her.

køkkenhaven i juli

New zealandsk spinat

 

Sommer gulerødder – Der findes sommer og vinter gulerødder. Den store forskel er at sommer gulerødder udvikler sig hurtigt, hvor imod vinter gulerødder er lidt langsommere.

Hvis du som mig ELSKER så baby gulerødder (de smager bare bedst) så kan du med fordel stadig så gulerødder.

 

Bladbede / sølvbede – Badebede er utrolig dekorative i køkkenhaven. De smager dejligt at mild rødbede og så bladene kan bruges som en salgs spinat.

 

Cikoriesalat – Kan med fordel sås direkte i juli månede

 

så i køkkenhavne i juli

Honningurt

Kinakål – Kinakål hører til korsblomst familien. Den skal derfor være en del af kål i sædskiftet.

 

 

Pak choi – En dejlig asiatisk kål type. Pak choi er perfekt at bruge i bla. wok, da det holder godt på sprødhed ved høje temperaturer. Pak choi er også en del af korsblomst familien

 

Palmekål – Er på min top 10 over, absolut favorit kål. Den er super smuk at se på, derfor sætte jeg også nogle stykker imellem blomsterne.

 

Radiser – Radisser er super hurtige til at udvilke sig og er derfor perfekt til at så i juli

 

Grøngødning – Honningurt, blodkløver, vikke og mange flere.
Planterne optager næringsstoffer fra jorden, som senere frigives, når de formuler i foråret. Dette gør at jorden har bevaret sine nærings værdier og i mange tilfælde forbedret dem. Så nye planter kan få gavn af dem.

Lignende Indlæg

No Comments

Leave a Reply