Sommerens nattevarme lader vente på sig og stuen bugner med planter der venter på at komme ud. Min tålmodighed med at slæbe planter ind og ud hver eneste aften er ved at løbe ud.

Sådan ser det i øjeblikket ud på terrassen, når alle planterne er båret ud til afhærdning.
Så jeg har gjort noget som kan komme til at bide mig i rumpen.
Jeg har nemlig plantet halvdelen af mine tomater ud i køkkenhaven. Bare rolig de er bestykket en lille smule af et drivhus.

Mit lille drivhus til tomaterne på friland
De sidste par uger har jeg haft en termometer stående inde i det lille drivhus, så jeg kunne holde øje med temperaturen, både i luften og i jorden. Vejrudsigten er blevet tjekket næsten en gang i timen i håb om at det nu er blevet sommer. Og tid til at mine tomater kunne komme på friland.
Nu krydser jeg fingre og beder til vejr guderne om godt vejr.
Hvis du har et drivhus (altså et rigtigt drivhus), skulle det være okay at plante dem ud nu.
Sidste år havde mine tomater stået på friland i en lille uges tid. (ja jeg er måske lidt fjollet)
Årets eksperiment med tomater på friland
Jeg elsker at så, dyrke og høste tomater og lave de lækreste tomatsalater med basilikum, løg og tomater fra haven.
Men jeg har ikke noget drivhus (endnu) så derfor har jeg de sidste 2 år dyrket tomater på friland, med stor succes. Høsten bliver ikke så stor som i et drivhus, men stor nok til at kunne betale sig.
I år har været så heldig at få nogle små drivhus, man kan sætte over bedene og jeg håber derfor på at jeg kan lykkes med sorter der ikke nødvendigvis egner sig til at dyrke på friland. (Det skal siges at sidste år høstede jeg ca. 8kg tomater fra sorter der ikke var særlige frilands tomater. Uden særlig beskyttelse. )
Disse tomat sorter skal vi (forhåbentligt) mæske os i, i år
Ananas noir – En smuk multi farvet bøf tomat, som jeg for nogle år siden læste om.
Losetto – En rød busk cherrytomat som egner sig til ampler og friland. På posen står der at den er skimmelresistent, men lad os nu se.
Tombling tom red – Igen en rød cherrytomat egnet til ampler. Den skulle være meget højt ydende og velsmagende.
Il san marzano lungo – En klar favorit hos herren i huset, så den måtte jo afprøves.
Ildi – En gul busk cherrytomat, som er meget højt ydende og velsmagende.
Plum tigris – En smuk multi farvet blommetomat med god smag. Whats not to like
Allicante – På pakken står der at den er kåret til verdens mest velsmagende tomat.
Moneymaker – Frilands tomat, som skulle være højydende.
Jeg skal nok komme med en lille opdatering senere på året, med smagt og hvor godt de har klaret den danske sommer på semi friland.
No Comments