Fra æbler til most til cider

  Jeg har længe gået med en drøm om at lave min egen hjemmebrygget cider og nu tog vi skridtet. Med en masse hjælp fra familien, fik vi plukket virkelig mange æbler og endda en del forskellige sorter og nogle som vi ikke kender.

 Her er det udstyr vi har indkøbt. Vi har indkøbt det hos maltbazaren.dk som ligger i Rødovre. De var meget hjælpsomme med at samle en ‘start-pakke’.

  

Her kværner vi på livet løs

Vi fandt køkkenmaskinen frem og satte kødhakkeren på. Det gik en del hurtigere men det blev for fint hakket desværre. Så det kan ikke anbefales. Næste år indkøber vi et rigtigt kværn.  

Her har vi mosten. Vi endte med ca 23-24Liter most. Her er det fyldt på to 15 Liters vand dunke beregnet til camping. Så de var utrolig billige i forhold til at skulle indkøbe plastik flasker som skal være beregnet til fødevarer.  

Her tager vi pH værdien som skal ligge et sted i mellem 3,2 og 3,8. Vores ligger på de 3 da vores skala ikke er så fint.   

Nu står det ved mellem 10-15 grader og skal danne en “hat” i ca 10 dage inden vi propper gær i.

Lignende Indlæg

No Comments

Leave a Reply