Jeg har et dejligt stort hindbærbed med efterårs hindbær, der i øjeblikket bugner med kæmpe hindbær, der smager helt vidunderligt. Jeg kan to til tre gange om ugen plukke ca. 500g hindbær og alt det kan vi ikke nå at spise som friske hindbær derfor fryser og sylter jeg, for at ikke et eneste hindbær skal gå til spilde og så vi kan nyde godt af den dejlige sommersmag hel vinteren.
Her er et par ideer til, hvordan du forvandle dine bær til en lækker marmelade.
Marmelade
Selvfølgelig kommer man ikke uden om at der skal syltes så der er dejlig hindbær marmelade hele året.
Det er faktisk meget nemmere end man skulle tro og super tilfredsstillende at servere og spise hjemmegroet-plukket-syltet marmelade.
Grundopskrift på hindbærmarmelade
500g Friske hindbær (du kan også bruge frosne)
150-200g Syltesukker
1/2 dl vand
Kom vand og sukker i en gryde og kog op til sukkeret er opløst.
Tilsæt bær og kog op i et minut eller til at marmeladen sætter sig.
Test dette ved at dryppe en smule marmelade på en tallerken, der har stået i frysere, hvis den laver skind og sætter sig er den klar til at komme op glas.
Ud fra grundopskriften kan man lave det med alverdens kombinationer, mine favoritter er
Hindbær og Mynte
– Kom en smule (eller meget) groft hakket mynte i lige inden du hælder marmeladen på glas, det giver en frisk sommer smagt. Mums..
Hindbær og citron
– Jeg skræller en ØKO citron og koger skallen sammen med sukker sirupen i et par minutter, derefter fisker jeg den op og kommer fint revet skal i inden jeg kommer marmeladen på glas.
Hindbær og Vanilje
– Kom marmeladen med en god vanilje stand. Hvis man halvere er kvarter vanilje stangen kan den komme med på glas, så skal man bare spise uden om.
Hindbær og Brombær eller jordbær
– Lav halv-halv af hver, det giver en dybere farve og smag.
No Comments