Vi har været rigtig heldige med vores telegraph agurker, som allerede nu har givet os en så stor høst at vi ikke kan nå at spise dem rå, derfor er jeg gået agurk ? og er gået igang med at lave agurkesalat, hvor der selvfølgelig også skal nogle af vores hjemmedyrkede chilli i ??
Det skal du bruge
3 agurker (eller så mange du har)
1dl vand
2dl eddike (jeg brugte æble eddike)
1dl sukker
Krydderier (brug hvad du har, jeg brugte: lauerbærblade, sennepsfrø, peber, korianterfrø)
Evt. 1 frisk chilli for at give lidt varme ?
Sådan gør du

Drys lidt salt over agurke skiverne og lad det trække i ca. 20min. Dræn vandet fra agurkerne, dup evt. med et viskestykke

Kom vand, sukker og kryderier i en gryde og kog op til sukkeret er opløst. Tilsæt eddiken og lad køle. Imens du venter på at det køler kan du komme en smule atamon eller cognac i sylte glasset og ryste

Lig agurker i dit syltegals med chilli og hæld den afkølede lage over. Lad det trække i en halv times tid og hæld lagen fra.
Mums nu glæder jeg mig til at hive det frem når vi får gæster ?
No Comments