Sønderjyske gode råd – Det er de bedste Julekager

Gode råd er efter min mening, de BEDSTE julekager der findes. Måske er det fordi at det minder mig og min savnede farmor, der altid bagte til jul, som en del af de fylde kaffebord, der høre et rigtigt sønderjysk jule kaffebord til.

Julen er og har altid været noget særligt for mig, så traditionen tro har jeg bag 2 kg gode råd.

Gode råd – De bedste julekager

Når man har bagt de første 10 stykker, begynder det at lykkes og de er alt besværret værd. (det lover jeg)

Opskriften er simpel

  • 4,5 dl fløde
  • 1 kg mel
  • 500 g smør (stue temp.)
  • 4 æg
  • 500 g sukker
  • Evt. Vanillesukker, kardemomme og/eller citron skal

Alle ingredienser blandes sammen til en ensartet og klistret dej.

Dejen rulles i kugler af ca. 22gram, hver. (Afhænger af størrelsen på jernet)

Når gode råd jernet er varmt ligges en kugle i jernet og vendes efter ca. 1min og vendes igen efter 30 sek. Tjek om den har taget nok farve og løft forsigt ud på et stykke bagepapir. De er meget bløde når de er varme og bliver sprøde når de køler af.

I år forsøgte jeg min med at tilføje kakao pulver til en del af dejen og er du til kakao er det bestemt værd at forsøge .

Nu er der ikke andet tilbage end at komme dem i fine dåser og spise dem .

Lignende Indlæg

No Comments

Leave a Reply