De fleste af vores overskuds tomater er blevet omdannet til henkogte tomater, men da vi i går skulle lave kødsovs, slog det mig at jeg skulle lave passata, som vi ofte bruger, når der ikke er flere henkogte tomater.
Det er faktisk super simpelt og tager ingen tid at lave.
Sådan laver du tomat passata
Ingredienser
Ca. 1kg tomater
5-6 fed hvidløg
Olivenolie
Krydderurter efter smag. Jeg brugte basilikum, oregano og chili
Skær tomaterne i både
Pil hvidløg og kom det hele i en gryde, på mellem varme.
Lad det kog ind i ca. 20min til tomaterne er smattet helt ud.
Sæt et rent glas i oven, på 200c. så det kan blive steriliseret.
Når tomaterne har kogt færdig og er smattet helt ud. Skal det hele igennem en sien og så er det klar til at blive hældt på glas.
Jeg hader spild, derfor bliver resterne i sien, brugt til aftensmaden, for at give smag til kyllingen.
No Comments