Passion for have arbejde ? Sådan startede min rejse .

Grønne fingre & jord under neglene?

Hvor kommer min passion for have fra

Det må jeg indrømme, ikke altid har været på ønskeseddelen, ej heller bøger om, hvornår og hvordan man passer en have.

Men da jeg, for et par år siden pludselig (ja jeg husker det som, fra den ene dag til den anden) fik blod på tanden til at dyrke mine egne grønsager og planer, så gik det stærkt.

Med store ambitioner og drømme “byggede” vi altanen på Nørrebro, om til det helt store plante paradis, hvor jeg forsøgte mig med tomater, peberfrugt, chili, agurk, kartofler, gulerødder og krydderurter. Når jeg set tilbage kan jeg godt se at det, var mega ambitiøst og måske lidt vildt at starte så stort.

Hver år er projektet vokset sammen med drømmen om en have.

Egentlig er jeg glad for at have starter i “det små”, på altanen, smagt på det og mærket efter, inden vi købte sommerhus med 1.600kvm. Have der skal passes. Lysten og insitamentet til at slå græsset, så det kan bruges som bunddække, fjerne ukrudt for at gøre plads til grønsager og blomster, ovs. er så meget mere drevet at lyst, end det havde været, hvis man ikke var så langt i processen, fordi det er benhårdt arbejde at passe en have.

Mit tip til dig der gerne vil dyrke dine egne grønsager, er at komme igang, spring ud i det.

Jamen jeg har ikke en have eller altan ! Bare rolig, der findes et hav af grønsager, du kan dyrke i vindueskarmen bla. Salat, tomater, chili osv. Der er efterhånden mange sorter der trives i potter og krukker.

 

Sådan ser vores vindue ud det meste af året.

Skriv endelig, hvis du har gode erfaringer med grønsager der trives godt i din vindues karm.

Lignende Indlæg

No Comments

Leave a Reply