Foråret er over os og mange planter skyder villigt i den lune forårssol. Mange af de planter der kommer op her i foråret er spiselige, bla. ramsløg, hosta og humle. I min have vokser humle vildt og overtager hurtigt hele beplantningen.
Humle er utrolig sejlivet og nærmest umuligt at komme af med, hvis man først har dem.
Sidste år korsede jeg mig over alt det humle der kom op over alt. De vokser som ukrudt og inden jeg fik set mig om, var hele hækken omdannet til humle hegn. De er utrolig sejlivet og selv om jeg klippede, flåede og hev dem op af jorden, blev de ved med at komme op og med lynets hast.
Så da det nye blad fra praktisk økologi duppede ind af brevskrækken, med en artikel omkring humle skud, klappede jeg i mine små hænder. Nu kan vi i stedet spise os igennem de store mængder humle i stedet for at flå håret ud, over bar frustration. Hvis du vil læse den fulde artikel fra praktisk økologi og få glæde af medlemsbladet, havementor og en masse andet, kan du melde dig ind her.
Sådan ser humle skud ud
Som du kan se skyder planten hele vejen langs med roden. De skyder med en utrolig kræft og kan vokse op til 6 meter på en sæson.
Sådan høster man humle ”asparges” skud
Som sagt er de humle planter vi har i haven MEGET, MEGET sejlivede og de er over alt. Jeg har ikke nogen interesse i at de er i haven, derfor høster jeg rub og stub, så planterne måske bliver sat lidt tilbage i år.
Hvis du har nye planter og/eller gerne vil bevare planterne og høste hun blomsterne til øl brygning eller lign. så lad et par skud side på planten.
Humle skud er lige til at brække af over jordoverfalden og smager dejlig friskt, næsten som nye bøgeblade. De kan spises rå, dampes eller vendes i noget smør på panden.
No Comments