Valmuer der blev til fingerbøl

fingerbøl - digitalis

Når ”valmue” frø på magiskvis bliver til fingerbøl – digitalis

Sidste år fik jeg foræret nogle valmue frø, eller rettere det var meningen at det skulle være valmuer, men et eller andet sted i processen, fra frøene blev høstet, til at jeg såede dem, var der sket en lille, hvad skal vi kalde det ombytning/forvirring.

En ting er sikkert det blev i hvert fald  ikke til valmuer.

Så overraskelsen var stor, da de begyndte at sætte an til blomster og pludselig blev til nogle skønne fingerbøl istedet.

Altså, det skal siges at, jeg havde mine anelser om, at det nok ikke var valmuer, da løvet bestemt ikke lignede valmuer. Men da fingerbøl er to-årige, har jeg ventet og ventet med stor spænding siden sidste år, på at se, hvad det nu skulle blive til.

Intet er så skidt at det ikke er godt for noget andet.

Nu kan vi nemlig nyde, de smukke fingerbøl blomsteraks, der svajer fint i vinden og så har der allerede været flittigt besøgt af bier og insekter, der nyder godt af den lille landingsbane, hver enkelt lille blomst har.

Smukke er fingerbøl (Digitalis), uden tvivl og har jeg da også sået dem andre steder i haven, men havde ikke forventet at jeg allerede denne sommer, skulle nyde godt af de fine blomster.

Fingerbøl - digitalis

Jeg syntes lige i skulle nyde et lille billede mere af de smukke blomster, som lige nu pryder så fint i det ene bed.

Lidt om fingerbøl – digitalis

Digitalis -Fingerbøl findes i et utal af farver, som bla. hvide, gule, pink, abrikos og lilla farver.
Blomsterne er klokkeformet og er placeret på en lang blomsteraks. Fingerbøl elsker at vokse et beskyttet sted, i fuld sol eller delvis skygge. med fødderne i næringsrig jord og lidt vand i tørre perioder. Der findes nogle fingerbøl sorter, der er stauder som kommer igen år efter år og så findes der 2-årige planter, som første år danner en fin lille blomster rosset og året efter sætter de lange blomsteraks.

ALLE PLANTENS DELE ER GIFTIGE.

Det er muligt at samle frø fra planterne, når man kan se at frøkapslerne er modne. (frøene er bitte små). man kan nogle gange med lidt held, få fingerbøl til at blomstre det første år. Hvis man sår frøene i det tidlige forår/sidst på vinteren og sørger for at de får perioder med varme og kulde, det kan nemlig snyde planten til at tro at det har været vinter.

Lignende Indlæg

No Comments

Leave a Reply