Tilbageblik <3

I dag har vi haft sommerhuset i præcis 3 måneder og vi har haft travlt, der er sket utrolige forandringer på sommerhuset på den korte tid, at det næsten ikke er til at forstå. Vi er stadig ovenud lykkelige for at have købt sommerhuset og vi er der hver eneste weekend for at nusse og pusle om huset og det er da også kun derfor at vi på så kort tid er nået så langt.

Da vi overtog trængte hus og grund til en ordentlig overhaling og en masse kærlighed, der er stadig opgaver der mangler, men vi er kommet langt og man kan se at der igen er kommet liv i huset.

Taget på hoved huset desperat skiftes, da der regnede ind og var ved at falde ned om ørene på os og det var da også en af de første ting vi gik i gang med. ca. et tons sten blev skovlet ned, det originale tagpap fra 60’erne blev hævet af og så var det i gang med at reparerer og skære det ødelagte træ af så det nye stål tag kunne komme på med isolering under, vindskeder og tagrende er også kommet på og se lige en forskel det har gjort. WOW

Før og efter med nyt tage og vindskeder + lidt bygge rod, der efterfølgende er blevet ryddet op ;)

Før og efter med nyt tage og vindskeder + lidt bygge rod, der efterfølgende er blevet ryddet op 😉

 

En masse maling skulle der også til, da huset skulle have været malet for 5-10år siden. Træet hungrede efter maling og det fik da også først olie, så grunder og til sidst 2 til 3 lag sort oliemaling og rigtigt at mætte træet og sørge for at der holder i mange år endnu, vi er ikke helt færdige med maling endnu, da der skal er lidt døre og vinduer der skal males og små touch ups hvor der er blevet skiftet vinduer.  Men hold nu op en forskel der gør og hvor er det skønt at se huset igen få nyt liv 😀

Vi har også investeret i nye vinduer og døre, hvor der virkelig var brug for det og vi har allerede nået at få sat en dør og 3 vinduer i + malet et ene af vinduerne vi skulle beholde. Det har gjort en kæmpe forskel på huset at der er kommer nye vinduer og døre i, faktisk er det nu næsten ikke til at genkende huset.

 

Før og efter nu med nyt tag, maling og flotte hvide vinduer og døre. Vi mangler stadig nogle stykke, men sikke en forvandling

Før og efter nu med nyt tag, maling og flotte hvide vinduer og døre. Vi mangler stadig nogle stykke, men sikke en forvandling

Indenfor er der også sket store forandringer, vi er slet ikke færdige, men det er ikke til at genkende. Den helt store forandring er at de meget orange vægge er blevet vasket og skrubbet ned og malet hvide, hvilket virkelig har åbnet op og givet lys til hele huset. Der er blevet savet et stører hul i væggen mellem køkken og stue, så det nu er helt åbent og så flot, vi har fået hevet nogle af gulvtæpperne af for at afsløre et super flot træ gulv under og så er der blevet tømt ud for overskydende møbler og dimsedutter, vi glæder os til at blive helt færdige indvendigt, men det skal nok komme, første prioritet er udendørs.

Før og næsten efter - Vi har fået malet helt hvidt, men man kan på billedet fornemme hvor fint det er efter der er blevet åbnet op og hvor meget lys det giver at male hvidt.

Før og næsten efter – Vi har fået malet helt hvidt, men man kan på billedet fornemme hvor fint det er efter der er blevet åbnet op og hvor meget lys det giver at male hvidt.

Haven har også fået en kæmpe overhaling, over flere omgang har vi fjernet ukrudt, klippet hække, fjernet hække, anlagt køkkenhave, startet æblelund og generelt ryddet op i en overgroet have, det er et hygge projekt som aldrig bliver færdigt og som bliver bedre og bedre for hver dag. Have arbejde er for mig balsam for sjælen og er nyder de dage jeg har mulighed for at gå i haven og rode i jorden.

 

Vi har et par projekter som vi gerne vil nå inden vinter, men lad os nu se. Jeg syntes godt at vi kan være stolte over, hvor langt vi er nået på bare 3 måneder.

 

Lignende Indlæg

No Comments

Leave a Reply