4 frø du kan forspire nu!

forspiring paa altan

Måske er du allerede gået igang med at så og forspire nu, måske er du ikke helt sikker på, hvem, hvad og hvornår de froskellige frø skal i jorden.

Her under har jeg samlet 4 frø som du kan kaste dig over, her i marts.

4 Frø du kan forspire i marts

Jeg elsker at forspire og så alle mine afgrøder og blomster. Det er nemt billigt og super sjovt, selv de små kan være med.

Forspiring eller forkultivering, betyder at du sår frøene indendørs og dermed giver dem en hurtigere start, da du ikke behøver at vente, til det er varmt nok til at så frøene udendørs.

Forspiring er helt klar min favorit metode, da jeg bedre kan styre afstand, sikre imod sultne mus/snegle/hare og få tidligere afgrøder.

Lang de fleste frø kan forspires med stor succes.

Her er 4 forskellige frø jeg skal forspire i marts!

knoldfennikel

Fennikel – Lidt lige som med hjemmedyrkede asparges, så smager hjemmedyrket frisk fennikel bare bedre. Jeg elsker at bruge dem i salater, gryderetter og særligt sammen med agurk og citron, mums det kan anbefales.
Sådan dyrker du fennikel
Fennikel trives bedst i forår og efterår, hvis du vælger de rette sorter, men er svær at dyrke om sommeren, da den istedet for at lave en knold, laver blomster.
Her i marts og et par uger frem, kan du forspire fennikel i vindueskarmen eller på en plads, hvor temperaturen er min. 15C.

De kan plantes ud, når de er mellem 5-10 cm høje, dog tidligst når frosten er ovre.

løg

Løg – Der er to måder at dyrke løg på, den ene er at forspire, som er det jeg vil fokusere på og den anden er at sætte sætteløg.
Jeg fortrækker at forspire alle mine løg, da det giver mig et større udvalg, færre sygdomme og så er det bare sjovt.
Sådan dyrker du løg
Hvis du ikke allerede har sået løg, så er det med at komme igang, jo før jo bedre. Frøene behøver ikke optage plads i vindueskarmen, da de kun kræver 4-6C for at spire og vokse.
Når frosten er ovre, kan de plantes ud evt. med noget fiberdug over, for at beskytte dem.

spinat
Sådan ser det ud, nå spinat får for meget varme og lys

Spinat – Jeg er vildt med spinat både rå og tilberedt. Spinat er nemt at dyrke og nemt at høste, hvis man sørger for at dyrke det i foråret og efteråret eller på en køling plads.
Sådan dyrker du spinat
Spinat er noget af det som du kan forspire tidligt og eller så direkte på friland allerede i januar-februar. Jeg har forspiret spinat i drivhuset og det kom op allerede efter et par dage.

persille

Persille – Jeg er vildt med persille og bruger det næsten i alt, hvad jeg kan. Vi har derfor altid persille over alt i haven.
Sådan dyrker du persille
Persille kan være utrolig lang tid om at spire, så her er en god tålmodighed vigtig. Frøene kan forspires i vindues
Hvis du ikke allerede har frø til persille, så kan du købe dem her, på min lille frøspire

Er 4 ikke nok?? Så læs se alle mine indlæg med tips til marts her

Hvad skal du igang med at så og forspire nu?

Lignende Indlæg

No Comments

Leave a Reply