Kartofler – potatoes – guldklumper – havens guld
uanset hvad du kalder dem
så er det nu tiden er inden
Jeg har jeg et par ideer og gode råd til dig.
Kartoflerne skal udvælges og forspires
Skal du lige som mig, nyde ny opgravede kartofler, fra haven ?
Så er det nu
Det er nu du skal ud og købe alle de lækre sorter som du vil dyrke
Så de kan blive lagt til at forspire, så de første kan komme i jorden til marts.
Og hvilke kartoffelsorter skal du så vælge?
Når du skal vælge kartoffelsorter, er der mange faktorer at tage hensyn til, som smag, brug, farve, favoritter osv.
Jeg syntes det er en god ide at vælge en tidlig sort og en middeltidlig sort, så har du nemlig kartofler i en længere periode
Og er der noget bedre end helt nye kartofler?
Her er en lille oversigt over, nogle af de kartoffelsorter der findes.
Meget tidlige kartoffelsorter
Hamlet – En dejlig fast salat kartoffel
Primula – God smag
Marabel – Er en skøn koge fast sort, der trives fint i de koldere forårs temperaturer
Middeltidlige kartoffelsorter
Blå Congo – Som navnet antyder har kartoflen blå skind.
Asparges – En god gammel klassiker med fantastisk smag og fine små aflange kartofler.
Ditta – Meget lækker kartoffel både varm og kold på en god skive rugbrød.
King Edward – Smuk kartoffel med rødt skind.
Der findes et hav af andre sorter, som du kan læse mere om her på Lanbrugsinfos sortdatabase for kartofler.
Når du har udvalgt de kartofler du vil dyrke
Så skal de forspires
Tomme æggebakker er fantastiske til formålet
Og så skal de så et lys og solrigt sted, så de kan udvikle fine spire
Ved at forspire kartoflerne, giver du dem et forspring og de kommer hurtigere og stærkere op af jorden.
Jeg dækker jorden, hvor kartoflerne skal lægges med fiberdug i slutningen af februar, så bliver jorden lunere og de første kartofler kan nydes tidligere.
No Comments