Frøsamler

Jeg er lige så stille gået i gang med at samle frø, fra alle de smukke blomster i haven, så jeg kan sikre at der kommer nye fine til næste år og hvor de skal plantes henne.
Der er sådan en glæde ved at høste frø fra planer og så dem til foråret, nyde de smukke blomster og igen tage frø fra planten, så man fortsat kan nyde de smukke gaver fra haven, år efter år 😀

Allerede nu har jeg fået samlet en masse forskellige frø og det stopper ikke her.

Akeleje frø i massevis, de er så smukke og står allerede selvsået rundt omkring i haven, i alverdens smukke farver. Nu kommer de til at stå steder hvor man rigtig kan nyde dem.

Storkenæb/Geranium i en fin lilla farve har jeg også høstet frø fra. De står allerede flere steder i haven og fint bunddække og nu kan jeg sætte lige hvor jeg vil, med den flotte høst af frø.

Mine stokroser er jeg lige så stille begyndt at tage de tørrede frøkapsler fra og ligge ind til tørre, så jeg kan få fine række med ”overraskelses” farver en masse steder i haven.

Det er også blevet til en masse chili og peberfrugt frø. må indrømme at jeg ikke har været så sart med at skille sorterne ad, så næste år bliver den surprise chili og peberfrugt 😀 det er nu også meget hyggeligt at gå og vente på, hvad der kommer op.

Jeg har også høstet frø fra en fin løvstikke der havde valgt at stå midt i hindbær bede, så den kan komme til at stå uforstyrret i min køkkenhave til næste år. Uhm der er ikke noget bedre end nye kartofler kogt med løvstikke, mums.

Det er hvad der har været klar i have indtil nu men jeg forventer også at kunne tage frø fra

Naur (min hæk plante) Så jeg kan så nye fine hæk planter til at fylde huller.

Lavendel. Vi har allerede 3 MEGET for store ikke klippede lavendler på terrassen som skal graves dybere ned for at få dem fine igen (jeg skal nok skrive om, hvordan jeg gør til den tid)

og så finder jeg helt sikkert en masse andre fine blomster som jeg napser et par frø til samlingen fra. 😀

 

Lignende Indlæg

No Comments

Leave a Reply