Huller i hækken

Vi har overtaget en noget forsømt have, hvor hækken desværre heller ikke er blevet klippet og passet som den skulle ?

Det har resulteret i store huller i bunden flere steder, da det ikke har fået lys og luft, ej heller blevet klippet så den bukser sig. Hele hækken er lange grene som skal klippes til så hækken kan blive tyk og frodig igen.

Jeg er gået i gang med flere forskellige forsøg på at “fylde” hullerne ud.

 Det ene er at jeg har gravet flere små skud op rundt omkring i haven og sat dem i en potte så rodnettet kan blive stort inden jeg planter dem ud i hullerne til efteråret . Alle skud er blevet klippet så langt ned jeg kunne slippe afsted med så de ikke skal kæmpe med en masse blade og så de kan buske sig fra starten .


Det andet forsøg er at tage stiklinger som bliver en evigt projekt for altid at have ekstra hæk til at fylde huller . For at give stiklingerne de bedste vilkår har jeg klippet grene med en masse nye skud af hækken og trukket den nye skud af, så jeg fik hælen med.


Mit sidste forsøg er at sætte siklinger direkte i jorden. Jeg har sat 20-30 stykker ved to “test” huller i hækken, hvor jeg kan holde øje med om det virker .

Så håber vi at kunne fylde nogle huller og udskifte de helt døde stykker af hækken .

Lignende Indlæg

2 Comments

 • Reply
  Peter
  21. februar 2021 at 16:11

  Hej Christine! Hvordan gik dette projekt? 🙂 Vi står nemlig i samme situaiton med en “plettet” naur-hæk….

  • Reply
   Christine
   23. februar 2021 at 8:39

   Hej Peter. Det gik godt med de små planter jeg gravede op, lige ind til at jeg satte dem i jorden. Den gamle hæk stjal alt vandet fra de små nye planter, som desværre gik ud. Stiklingerne blev aldrig til noget, desværre. Jeg endte med at klippe hækken langt ind og ned, hen over en vinter og det har virket.

  Leave a Reply