Køkkenhaven i Marts – Derfor skal du i gang nu

hjemmedyrket salat

Marts er den første forårsmåned og med den følger en masse dejlig udendørs aktiviteter, Yay!!
I køkkenhavn i marts, kan du gå i gang med at så, luge, klippe og blive fyldt op med den dejlige forårsluft og sol.

Når vi rammer marts, har jeg enormt svært ved at holde mig indendørs og min lyst til at så og plante er MEGET stor, så stort at jeg nogle gang lige må bide mig selv i tungen, for ikke at så det hele for tidligt.

Så direkte og indendørs

Hvis du som mig, ikke kan vente med at komme i gang, så kan jeg afsløre at vi har heldet med os. Der er nemlig flere ting man allerede nu kan så direkte i jorden.

Her er en lille liste over det du kan gå i gang med at så nu 😀

Spinat

Du kan allerede nu så spinat direkte i jorden, da den sagtens kan spire og vokse i forårs”varmen” og venter gerne med at spire, hvis det er for koldt. Hvis ikke du har plads i jorden endnu, så kan du så spinat i nogle potter i drivhuset eller i vindueskarmen og plante dem, når du har plads.

Hestebønner

Jeg elsker hestebønner og sår dem gerne i bedet, hvor jeg senere lægger kartoflerne. Disse to er nemlig gode venner og vokser lykkeligt side om side. Hestebønner eller vask bønne, som den også går under, er meget kulde tolerant og kan sagtens tåle at blive sået direkte i jorden nu. Hvis du ikke har plads endnu, kan du som med spinaten, forspire dem i potter, gerne root trainers.

Tomater

Nu kan du så alle dine tomater, dog ikke direkte, da det stadig er for koldt. Tomaterne skal forspires i vindueskarmen. På min lille webshop frøspiren.dk kan du købe frø til nogle af mine favoritter.

Salat

Indendøre i en kølig krog eller i drivhuset kan du så salat. Salat spire bedst ved temp. mellem 8-12C, hvilket gør en køling vindueskarm optimal.

Jeg forspire salat i drivhuset lige nu.

Forårsløg

Du kan forspire forårsløg i drivhuset eller vindueskarmen allerede nu, så er de klar til at blive plantet ud i slut april.

Du kan i vindueskarmen også så ærter, rødbeder og bladbede.

Tjek min lille frø shop ud og købe de sidste frø, du ikke vidste du manglede

Lignende Indlæg

No Comments

Leave a Reply