Jeg er vild med at sylte og henkoge grøntsager, frugter og bær fra haven.
Nr. 2 på hitlisten over syltning her hjemme er mormors hjemmelavede agurkesalat. Så den må selvfølgelig aldrig mangle.
Her under finder på opskrift og guide til at opnå det bedste resultat.
Mormor’s hjemmelavet agurksalat – simpel, nem og hurtig.
Mormors sprøde agurkesalat er nemt og hurtigt at lave selv, og det smager fantastisk. De passer perfekt til bla. hotdogs, hakkebøf, flæskesteg og kylling med brun sauce
Ingredienser
- 2 stk. agurk (Hvis du selv dyrker agurker, så vælg en særlig sylte sort)
- 3 dl lagereddike
- 1 dl vand
- 1/2 dl sukker
- 3 spsk. salt
- Peberkorn eller sylte mix (Jeg har brugt et mix med peber, sennep og chilli)
Skær agurken i tynde skiver (evt. på mandolin jern), læg dem i et dørslag og drys dem med en salt.
Lad dem trække til at lagen er kølet af.
Kog eddike, vand, sukker og peber (eller sylte mix) op, rør og lade det koge, til sukkeret er opløst.
Lad det derefter køle af til det er helt koldt. Så bevarer agurkerne sin flotte grønne farve.
Klem vandet fra agurkeskiverne og skyl dem, så de ikke har for kraftig en salt smag.
Læg dem i et glas og hæld lagen over.
Nu skal de bare på køl til du er klar med nogle lækkerier at servere sammen med.
No Comments